Tak zmieniła się Magda Gessler przez ostatnie 20 lat. Zobacz - jak zmieniała się restauratorka i gwiazda TVN

OPRAC.:
Mikołaj Romanowski
Mikołaj Romanowski
Magda Gessler to urodzona w 1953 roku restauratorka, właścicielka i współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, felietonistka i osobowość telewizyjna. Telewidzowie znają ją od z programu "Kuchenne rewolucje", który emitowany jest w TVN od 2010 roku oraz z show "Masterchef" w stacji Polsat.Tak zmieniła się Magda Gessler. Zobaczcie zdjęcia od 1999 do 2022 roku. Kliknij strzałkę obok zdjęcia lub przesuń je gestem ►►►
Magda Gessler to urodzona w 1953 roku restauratorka, właścicielka i współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, felietonistka i osobowość telewizyjna. Telewidzowie znają ją od z programu "Kuchenne rewolucje", który emitowany jest w TVN od 2010 roku oraz z show "Masterchef" w stacji Polsat.Tak zmieniła się Magda Gessler. Zobaczcie zdjęcia od 1999 do 2022 roku. Kliknij strzałkę obok zdjęcia lub przesuń je gestem ►►► Sylwia Dąbrowa, Grzegorz Mehring (Polska Press)
Magda Gessler to urodzona w 1953 roku restauratorka, właścicielka i współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, felietonistka i osobowość telewizyjna. Telewidzowie znają ją od z programu "Kuchenne rewolucje", który emitowany jest w TVN od 2010 roku oraz z show "Masterchef" w stacji Polsat.

Studiowała malarstwo w Hiszpanii

Magda Gessler ukończyła malarstwo w Królewskiej Akademii Sztuk Pięknych św. Ferdynanda w Madrycie, w przeszłości pracowała jako opiekunka do dzieci, tłumaczka i menadżerka w restauracji Tijo Pepe. Biegle mówi po hiszpańsku, włosku, niemiecku i komunikuje się po portugalsku i angielsku.

Doceniona przez hiszpańskiego króla

W latach 80. prowadziła w Madrycie firmę cateringową, po czym zajęła się przygotowywaniem dań na przyjęciach dla hiszpańskich dygnitarzy i członków dworu królewskiego – jej kunszt kulinarny docenił m.in. król Juan Carlos I oraz ekspertka kulinarna Clara María de A’Mesua, dzięki której poprowadziła autorskie warsztaty w Królewskiej Hiszpańskiej Akademii Gastronomicznej.

Tak zmieniła się Magda Gessler przez ostatnie 20 lat. Zobaczcie zdjęcia od 1999 do 2022 roku:

Zobacz zdjęcia gwiazd

W Polsce pierwszą swoją (razem z braćmi Adamem i Piotrem Gesslerami) restaurację otworzyła w 1989 roku w pałacu Zamoyskich przy ul. Foksal w Warszawie. W 1991 roku doszło do podziału rodzinnej firmy. Od tego czasu pani Magda wraz z bratem Piotrem prowadzą restaurację „U Fukiera” na Rynku Starego Miasta w Warszawie.

Kariera telewizyjna i pisarska

Od 2010 roku Magda Gessler jest prowadzącą program "Kuchenne rewolucje" w TVN, a od 2012 roku jest jedną z jurorek polskiej edycji kulinarnego show "Masterchef" (Polsat). Jest również autorką trzech książek kucharskich, pisywała felietony we "Wprost" (2010-2012) i "Newsweeku" (2012-2018). W 2021 r. wydała biografię pt. "Magda".

16 grudnia 2010 została wyróżniona certyfikatem przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Artura Ławniczaka za promocję polskich produktów.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Z gwiazdami - Irena Kamińska-Radomska - zajawka

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski
Dodaj ogłoszenie