1 z 23
Przewijaj galerię w dół

fot. Wojciech Matusik/ Polska Press
Co drugi restaurator popełniał błędy
– Jest gorzej niż się spodziewaliśmy. Prawie połowa restauratorów w rejonach turystycznych popełnia błędy – poinformowano.
2 z 23

fot. Szymon Starnawski/ Polska Press
IH przedstawiła wyniki kontroli
Skontrolowano 360 placówek gastronomicznych w miejscowościach turystycznych w Polsce. W 178 z nich (49,4 proc.) odnotowano nieprawidłowości.
Takie uchybienia ujawniono >>>
3 z 23

fot. Polska Press
Nierzetelna obsługa konsumentów
Nieprawidłowości dotyczyły np. zaniżonej wagi oferowanych potraw. Kupujący płacili dużo więcej.
4 z 23

fot. Tomasz Hołod/ Polska Press
Używanie tańszych zamienników
Wśród nieprawidłowości stwierdzono, że do przygotowania dania używano innego składnika, niż wymieniony w menu, np. ser „Fawita” w miejsce sera „Feta”.