- Kulinarna historia grillowania jest bardzo długa, jednak grillowanie jako forma spędzania wolnego czasu rozpowszechniło się dopiero po II wojnie światowej. Zaczęło się w Ameryce, ale ten zwyczaj szybko dotarł do Europy. Nic w tym dziwnego. Jedzenie zawsze najlepiej smakuje na świeżym powietrzu. Zwłaszcza w tak pięknym miejscu, jak ogród pałacu w Jastrzębiu – mówi Rafał Godziemski podczas kolejnej wycieczki po naszym regionie.
A jakie danie nam przygotuje? Sprawdźcie koniecznie!

Burgery
Kotlety:
- 2 kiełbasy polskie surowe KIER
- Filet z kurczaka
- Łyżka ketchupu POLSKIE PRZETWORY
- Ząbek czosnku
- Cebula
- Pieprz ziołowy CYKORIA
- Przyprawa BBQ CYKORIA
- Papryka wędzona słodka CYKORIA
- Pieprz czarny CYKORIA
- Sól morska CYKORIA
- 10 dag wędzonego boczku
- Jajko
- 2-3 łyżki bułki tartej
Inne składniki:
- Pieczarka
- Cebula
- Ząbek czosnku
- Olej
- Kilka liści mięty
- Pieprz czarny CYKORIA
- Sól morska CYKORIA
- Pomidor
- Bułki
- Sałaty
- Kilka plastrów ogórka
Sos:
- Łyżka majonezu OCETIX
- Łyżeczka musztardy sarepskiej OCETIX
- 2-3 łyżki sosu słodko-kwaśnego
- 2-3 łyżki sosu sojowego
- Papryka wędzona słodka CYKORIA
- Pieprz czarny CYKORIA
- Marynowany zielony pieprz
- Ząbek czosnku
Odcinek powstał we współpracy z:
Polskie Przetwory
Cykoria
Ocetix
Kier