To tu magazynowano kiedyś produkty rolne, które transportowano Wisłą do Gdańska, a Kanałem Bydgoskim do Berlina. Żegluga rzeczna w staropolskiej Bydgoszczy była głównym powodem rozwoju miasta. Dziś można tutaj obejrzeć wystawę dziejów miasta zatytułowaną „Od Starego Rynku do Placu Wolności”, która wyjaśnia związki miasta z transportem wodnym. Od 16 grudnia w spichrzach prezentowana będzie również wystawa czasowa „Przepis na Bydgoszcz. Kulinarne tradycje miasta i regionu”. I to właśnie zainspirowało Rafała Godziemskiego do przyrządzenia kolejnego pysznego dania.

Morszczuk w sosie meksykańskim
- Filet morszczuka
- Odrobina oleju
- Przyprawa do ryb CYKORIA
- Pieprz biały CYKORIA
- Sok z cytryny
- Cebula
- Ząbek czosnku
- Kilka pieczarek
- Łyżka masła
- Łyżeczka koncentratu pomidorowego POLSKIE PRZETWORY
- Pół kieliszka białego wina
- 2 łyżki sosu meksykańskiego POLSKIE PRZETWORY
- Marchewka
- Seler
- Pietruszka
- Mrożony groszek
- Natka pietruszki
- Prażone migdały
Partnerem odcinka są:
Polskie Przetwory
Cykoria