Kuchnia w ogrodzie
Gotujemy w pięknie utrzymanym restauracyjnym ogrodzie. Nasz prowadzący, kucharz Rafał Godziemski, tym razem przygotowuje…
Kiełbasa dziadziuk w sosie z krewetkami
Sos z krewetkami:
- Krewetki
- Czosnek
- Świeży koperek
- Białe wino
- Olej
- Sól morska CYKORIA
- Pieprz czarny CYKORIA
- Pieprz ziołowy CYKORIA
Kiełbasa:
- Kiełbasa Dziadziuk PROSIACZEK
- Cebula
- Papryka czerwona
- Papryka zielona
- Papryka czerwona słodka w płatkach CYKORIA
- Masło
- Mąka
- Przetarte pomidory
- Świeży szczypiorek
- CREMAJO chilli
- Świeża natka pietruszki
- Limonka
Szlakiem Piastów
- Do Inowrocławia mamy stąd 45 minut drogi, do Gniezna tylko pół godziny. Ziemia mogileńska to geograficzna Wielkopolska. Tereny te są związane z początkami państwa Polskiego. Przebiega przez nie wiele szlaków turystycznych, z których najważniejszy to szlak piastowski – opowiada w odcinku Rafał Godziemski.
Czy wiecie, że wędrując po szklaku piastowskim, przemierzamy te same drogi, którymi podróżowali władcy Polski i ich dwory? Szlak północ-południe prowadzi z Wągrowca do Kalisza, a szlak wschód-zachód ciągnie się od Poznania, przez Mogilno, do Włocławka. Tuż obok znajduje się właśnie Restauracja Heaven, do której z pewnością łatwo traficie.
My wracamy tu już za tydzień. Czekamy na Was!
Odcinek powstał we współpracy z:
Prosiaczek
Cykoria
Starck's Food Polska
Heaven Hotel Restauracja