9 z 27

fot. A'Favela/nadesłane
Wegańską alternatywą dla steaka są np. bataty z ananasem i kolendrą czy frytki z manioku.
Na zdjęciu: brazylijski steak „picanha”
10 z 27

fot. A'Favela/nadesłane
Wśród deserów zaś numerem jeden są jagody acai – witaminowa bomba podawana w formie sorbetu lub smoothie.
Na zdjęciu: acai bowl
11 z 27

fot. Tomasz Czachorowski/archiwum Polska Press
Kuchnię azjatycką z kolei proponuje w Bydgoszczy np. Kung-Fu Fusion.
12 z 27

fot. Tomasz Czachorowski/archiwum Polska Press
Do wyboru m.in. tempury, curry, pad thai z krewetkami, zupa ramen i sushi w różnej postaci: nigiri, hosomaki, futomaki, oraz „tytułowe” fusion, podawane w wersji np. z gotowaną krewetką, mango, warzywami i serkiem w środku oraz tatarem z tuńczyka i chipsami wonton na zewnątrz.