5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską...

Pyszne przepisy na tradycyjne, wielkanocne dania z Krakusem

Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską

Składniki (4 porcje):

• 1l żurku na naturalnym zakwasie Krakus
• makaron świderki (150–200 g)
• kiełbasa polska (ok. 200 g)
• jajka (2–4 sztuki)
• sól, pieprz (opcjonalnie do doprawienia)
• świeże zioła do dekoracji (majeranek, koper, natka pietruszki)
• olej

Wykonanie:
1. Makaron ugotuj.
2. Jajka wyszoruj i ugotuj na twardo. Ostudź, obierz.
3. Kiełbasę pokrój w plastry i zarumień na odrobinie oleju.
4. Żurek podgrzej. Wyłóż porcje makaronu na talerze, wlej zupę, dodaj przekrojone na pół jajka oraz plastry kiełbasy. Udekoruj świeżymi ziołami.

Zobacz również

Noc Muzeów w Radomiu. Wyjątkowy spektakl "Trzy oblicza Salvadora Dali" w Rynku [FOTO]

Noc Muzeów w Radomiu. Wyjątkowy spektakl "Trzy oblicza Salvadora Dali" w Rynku [FOTO]

Górnik stracił punkty w meczu ze Stalą. Łęcznianie nadal nie są pewni baraży

Górnik stracił punkty w meczu ze Stalą. Łęcznianie nadal nie są pewni baraży

Polecamy

Wodniacki sezon w Kujawsko-Pomorskiem wydłuża się. Nasi ratownicy są już w gotowości

Wodniacki sezon w Kujawsko-Pomorskiem wydłuża się. Nasi ratownicy są już w gotowości

Kolejne kłopoty gwiazdy rywali Polaków. Nie zagra na Euro 2024

Kolejne kłopoty gwiazdy rywali Polaków. Nie zagra na Euro 2024

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować