3 z 6
Poprzednie
Następne
Proste przepisy na najlepsze sosy do schabu. Gęste, kremowe i aromatyczne. Idealnie podkreślają smak pieczonego mięsa.
Sos grzybowy do schabu
Składniki:
- 6 suszonych grzybów (najlepiej borowików),
- cebula,
- dwie szklanki bulionu,
- śmietanka kremówka 30%,
- łyżka masła,
- sól i pieprz do smaku,
- tymianek.
Jak przygotować prosty sos grzybowy do schabu?
1. Grzyby zalałam wrzątkiem i odstawiłam na pół godziny.
2. Pokroiłam cebulę, namoczone grzyby i podsmażyłam je na maśle z tymiankiem na patelni.
3. Zalałam całość bulionem i zagotowałam.
4. Zdjęłam z ognia, dodałam śmietankę i ponownie zagotowałam, a na koniec doprawiłam do smaku.