
Co myślisz o połączeniu smaku solonych krakersów, maślanki i miodu? Wydaje się dziwne, ale kiedy spróbujesz kurczaka w takim wykonaniu – przekonasz się sam, że warto. Ta przekąska nadaje się idealnie na wieczór ze znajomymi czy rodzinną kolację. Sprawdź najlepszy przepis na chrupiące nuggetsy! ▶▶

Kurczaka kroimy na kawałki – wielkości standardowych nuggetsów i wrzucamy do miski. Posypujemy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Zalewamy go... maślanką! Pozostawiamy na parę godzin w lodówce.

Po paru godzinach wyciągamy kurczaka z lodówki. Kruszymy solone krakersy w drobny mak i w nich obtaczamy kawałki mięsa. Każdy z nich ściskamy, by panierka dobrze się przykleiła.

Nagrzewamy piekarnik do 200°C, wykładamy blachę papierem do pieczenia i kładziemy na nią kawałki kurczaka. Pieczemy ok. 20 minut.