1 z 5
Przewijaj galerię w dół

fot. Pexels/zdjęcie ilustracyjne
Jak dobrze zrobić ogórki małosolne. Ile soli powinniśmy dodać, jakie pozostałe składniki są ważne przy ich przygotowywaniu?
2 z 5

fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Ogórki należy przełożyć do miski/zlewu, zalać zimną wodą i moczyć je przez około 3-4 godziny. Po tym czasie trzeba je jeszcze raz dobrze opłukać.
3 z 5

fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Jeśli wybrałeś większe naczynie - ogórki, chrzan, koper i czosnek układaj na przemian. Jeśli są to zwykłe mniejsze słoiki, powkładaj ogórki pionowo a między nie powciskaj koper, czosnek i chrzan.
4 z 5

fot. Pexels/zdjęcie ilustracyjne
Pamiętaj, by nie zalewać ogórków wrzątkiem!