
Jarmark "Dobra Polska Wieprzowina" na UTP w Bydgoszczy
24 listopada na terenie Wydziału Hodowli i Biologii Zwierząt Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego przy ul. Mazowieckiej w Bydgoszczy odbył się Jarmark Uniwersytecki – Dobra Polska Wieprzowina. Celem przedsięwzięcia było zwiększenie wiedzy konsumentów dotyczącej przetworów wieprzowych, pochodzących z polskiej wieprzowiny. Przedstawiano zalety i korzyści płynące z wykorzystania rodzimych ras trzody chlewnej. W trakcie imprezy odbyły się wykłady kierowane do konsumentów oraz hodowców trzody chlewnej, producentów i przetwórców. W trakcie trwania jarmarku degustowano produkty wieprzowe, pochodzące z polskich świń. Udział w jarmarku był bezpłatny.

Jarmark "Dobra Polska Wieprzowina" na UTP w Bydgoszczy
24 listopada na terenie Wydziału Hodowli i Biologii Zwierząt Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego przy ul. Mazowieckiej w Bydgoszczy odbył się Jarmark Uniwersytecki – Dobra Polska Wieprzowina. Celem przedsięwzięcia było zwiększenie wiedzy konsumentów dotyczącej przetworów wieprzowych, pochodzących z polskiej wieprzowiny. Przedstawiano zalety i korzyści płynące z wykorzystania rodzimych ras trzody chlewnej. W trakcie imprezy odbyły się wykłady kierowane do konsumentów oraz hodowców trzody chlewnej, producentów i przetwórców. W trakcie trwania jarmarku degustowano produkty wieprzowe, pochodzące z polskich świń. Udział w jarmarku był bezpłatny.

Jarmark "Dobra Polska Wieprzowina" na UTP w Bydgoszczy
24 listopada na terenie Wydziału Hodowli i Biologii Zwierząt Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego przy ul. Mazowieckiej w Bydgoszczy odbył się Jarmark Uniwersytecki – Dobra Polska Wieprzowina. Celem przedsięwzięcia było zwiększenie wiedzy konsumentów dotyczącej przetworów wieprzowych, pochodzących z polskiej wieprzowiny. Przedstawiano zalety i korzyści płynące z wykorzystania rodzimych ras trzody chlewnej. W trakcie imprezy odbyły się wykłady kierowane do konsumentów oraz hodowców trzody chlewnej, producentów i przetwórców. W trakcie trwania jarmarku degustowano produkty wieprzowe, pochodzące z polskich świń. Udział w jarmarku był bezpłatny.

Jarmark "Dobra Polska Wieprzowina" na UTP w Bydgoszczy
24 listopada na terenie Wydziału Hodowli i Biologii Zwierząt Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego przy ul. Mazowieckiej w Bydgoszczy odbył się Jarmark Uniwersytecki – Dobra Polska Wieprzowina. Celem przedsięwzięcia było zwiększenie wiedzy konsumentów dotyczącej przetworów wieprzowych, pochodzących z polskiej wieprzowiny. Przedstawiano zalety i korzyści płynące z wykorzystania rodzimych ras trzody chlewnej. W trakcie imprezy odbyły się wykłady kierowane do konsumentów oraz hodowców trzody chlewnej, producentów i przetwórców. W trakcie trwania jarmarku degustowano produkty wieprzowe, pochodzące z polskich świń. Udział w jarmarku był bezpłatny.