1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Jak się zaraz przekonacie, mandarynki to nie tylko pyszny owoc, bez którego nie wyobrażamy sobie świąt i okresu okołoświątecznego.
Zobaczcie na kolejnych zdjęciach jakie są zalety włączenia mandarynek do diety >>>
2 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Zapobiegają nowotworom
Obecne w mandarynkach przeciwutleniacze mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie, zapobiegają między innymi chorobom nowotworowym.
3 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Ułatwiają wchłanianie żelaza
Mandarynki odznaczają się wysoką zawartością witaminy C, dzięki czemu ułatwiają wchłanianie żelaza. Szczególnie przydatne dla osób z anemią.
4 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Niski indeks glikemiczny
Mandarynki odznaczają się niskim indeksem glikemicznym, dlatego idealnie nadają się dla osób z cukrzycą