Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Modele opanowały Zabytkową Kopalnię Ignacy w Rybniku. To wspaniałe prace

NOWE
Modele opanowały Zabytkową Kopalnię Ignacy w Rybniku. To wspaniałe prace

Te skarby mają nawet 3,5 tys. lat i można je podziwiać w podziemiach muzeum

Te skarby mają nawet 3,5 tys. lat i można je podziwiać w podziemiach muzeum

Polecamy

Efekt motyla. Przyczyny i skutki

Efekt motyla. Przyczyny i skutki

Szał w Madrycie. Król mączki gra dalej. Udany rewanż

Szał w Madrycie. Król mączki gra dalej. Udany rewanż

Diamentowa Liga pełna emocji i... zamieszania. Bez rekordów świata w Szanghaju

Diamentowa Liga pełna emocji i... zamieszania. Bez rekordów świata w Szanghaju