Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Mateusz Kieliszkowski zapisał się w księdze rekordów Guinnessa!

NOWE
Mateusz Kieliszkowski zapisał się w księdze rekordów Guinnessa!

Wyjechał z bocznej drogi i uderzył w seata. Kierującą zabrał śmigłowiec

NOWE
Wyjechał z bocznej drogi i uderzył w seata. Kierującą zabrał śmigłowiec

Polecamy

ME w judo. Polacy bez sukcesów w drugim dniu zmagań. Jak wygląda ranking olimpijski?

ME w judo. Polacy bez sukcesów w drugim dniu zmagań. Jak wygląda ranking olimpijski?

Wojskowe Zakłady Lotnicze nr 2 w Bydgoszczy mają nowego "starego" prezesa

Wojskowe Zakłady Lotnicze nr 2 w Bydgoszczy mają nowego "starego" prezesa

Nietypowy "gość" w bloku w Fordonie. Bydgoszczanin znalazł w kuchni... skorpiona

Nietypowy "gość" w bloku w Fordonie. Bydgoszczanin znalazł w kuchni... skorpiona