1 z 6
Przewijaj galerię w dół
Historia kiełbasy bydgoskiej zaczyna się w latach 50-tych,...
fot. Agnieszka Romanowicz

Historia kiełbasy bydgoskiej zaczyna się w latach 50-tych, receptura została udostępniona w zbiorze przepisów dla zakładów mięsnych.

2 z 6
Waldemar Sznajdrowski z Zakładów Mięsnych w Niewieścinie...
fot. Agnieszka Romanowicz

Waldemar Sznajdrowski z Zakładów Mięsnych w Niewieścinie powiedział, że przyprawy dodawane do bydgoskiej to pieprz, czosnek i majeranek.

3 z 6
Ryszard Kamiński, dyrektor Kujawsko-Pomorskiego Ośrodka...
fot. Agnieszka Romanowicz

Ryszard Kamiński, dyrektor Kujawsko-Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Minikowie przypomniał, że kiełbasa bydgoska powstaje z wieprzowiny, której produkcja przezywa w Polsce kryzys.

4 z 6
Andrzej Zawistowski, właściciel masarni we Władysławowie...
fot. Agnieszka Romanowicz

Andrzej Zawistowski, właściciel masarni we Władysławowie uważa, że kiełbasa bydgoska powstaje znacznie dłużej niż 50 lat. - Bo to najprostsze, co można było wykonać przy świniobiciu. Uwędzenie kiełbasy stwarzało możliwość jej długiego dojrzewania – wyjaśniał.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

80. rocznica zakończenia II wojny światowej. Uroczystości na Starym Rynku

80. rocznica zakończenia II wojny światowej. Uroczystości na Starym Rynku

Obchody Narodowego Dnia Zwycięstwa na Cmentarzu Bohaterów Bydgoszczy. Zobacz zdjęcia

Obchody Narodowego Dnia Zwycięstwa na Cmentarzu Bohaterów Bydgoszczy. Zobacz zdjęcia

Takie są wczesne objawy cukrzycy. To powinno zaniepokoić cię zaraz po przebudzeniu

Takie są wczesne objawy cukrzycy. To powinno zaniepokoić cię zaraz po przebudzeniu

Zobacz również

80. rocznica zakończenia II wojny światowej. Uroczystości na Starym Rynku

80. rocznica zakończenia II wojny światowej. Uroczystości na Starym Rynku

Takie są wczesne objawy cukrzycy. To powinno zaniepokoić cię zaraz po przebudzeniu

Takie są wczesne objawy cukrzycy. To powinno zaniepokoić cię zaraz po przebudzeniu