2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
GRZYBY PASTERYZOWANE...

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy! Przedstawiamy przepis na najlepszą domową pizzę

Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy! Przedstawiamy przepis na najlepszą domową pizzę

Strażnicy miejscy podsumowali kontrole palenisk w 2022 roku - wystawili 348 mandatów

Strażnicy miejscy podsumowali kontrole palenisk w 2022 roku - wystawili 348 mandatów

Polecamy

Pożar mieszkania w Bąkowie niedaleko Inowrocławia. Nie żyje jedna osoba

Pożar mieszkania w Bąkowie niedaleko Inowrocławia. Nie żyje jedna osoba

Ambitne cele finalisty Australian Open. Zieliński mierzy w ATP Finals

Ambitne cele finalisty Australian Open. Zieliński mierzy w ATP Finals

Tragedia koło Inowrocławia. Pociąg śmiertelnie potrącił młodą kobietę

Tragedia koło Inowrocławia. Pociąg śmiertelnie potrącił młodą kobietę

Dodaj ogłoszenie