8 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Włącz piekarnik na 180 stopni w opcji góra-dół i włóż do...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/f4/8a/6441032b5fa28_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Fenomenalnie prosty chleb bez wyrabiania. Ma chrupiącą skórkę i zawsze się udaje. Sprawdzony przepis na chleb nocny
Chleb nocny bez wyrabiania. Krok 6
Włącz piekarnik na 180 stopni w opcji góra-dół i włóż do niego naczynie żaroodporne z pokrywką. Po kilku minutach wyjmij ciepłe naczynie, zdejmij pokrywkę i włóż do niego uformowany bochenek ciasta. Wierzch ciasta możesz posmarować delikatnie wodą i naciąć po środku. Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika.