https://expressbydgoski.pl
reklama

Czas na grill! Krewetki w sosie koktajlowym z brandy

Artykuł sponsorowany Serwis Grillowy
Wideo
od 16 lat
Zanim na grill wrzucimy mięso, które musi spędzić dużo czasu na ruszcie, warto podać gościom ciekawe i smaczne przystawki, które przygotujemy w zaledwie parę minut.

Nasza propozycja na dzisiaj to krewetki, które grillujemy tylko przez kilka minut, do momentu aż zetną się w środku. Podamy je z awokado i sosem koktajlowym. O tym, jak je przyrządzić, opowie nam Rafał Godziemski, właściciel restauracji Bistro Memo at Home.

Potrzebne składniki: krewetki, olej, natka pietruszki, szczypiorek, główka czosnku, sok z cytryny, cebula, masło, awokado, limonka.

Czas na grill! Krewetki w sosie koktajlowym z brandy

Składniki na sos:

  • majonez,
  • keczup,
  • pieprz,
  • sól,
  • brandy,
  • szczypiorek,
  • natka pietruszki.

W przepisie wykorzystaliśmy „Majonez Pomorski” marki Ocetix. Firma od ponad 60 lat produkuje doskonałej jakości produkty: majonez, musztardy, ocet i inne wyroby.

Krewetki można przyrządzić na każdym grillu, my natomiast mogliśmy skorzystać z profesjonalnego grilla dostarczonego nam przez firmę Plastmet.

Plastmet jest firmą, która od ponad 30 lat tworzy wyroby ze stali nierdzewnej: meble i urządzenia gastronomiczne, ciągi wydawcze, okapy instalacyjne i meble warsztatowe. Dziś Plastmet to synonim bezkompromisowej jakości, a branża gastronomiczna z całej Polski i poza nią zna tę markę i jej ufa. Więcej o firmie i produktach na stronie plastmet.com.pl.

Sprawdź pozostałe przepisy - przepisy na grilla 2023

Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski