Nasza propozycja na dzisiaj to krewetki, które grillujemy tylko przez kilka minut, do momentu aż zetną się w środku. Podamy je z awokado i sosem koktajlowym. O tym, jak je przyrządzić, opowie nam Rafał Godziemski, właściciel restauracji Bistro Memo at Home.
Potrzebne składniki: krewetki, olej, natka pietruszki, szczypiorek, główka czosnku, sok z cytryny, cebula, masło, awokado, limonka.

Składniki na sos:
- majonez,
- keczup,
- pieprz,
- sól,
- brandy,
- szczypiorek,
- natka pietruszki.
W przepisie wykorzystaliśmy „Majonez Pomorski” marki Ocetix. Firma od ponad 60 lat produkuje doskonałej jakości produkty: majonez, musztardy, ocet i inne wyroby.
Krewetki można przyrządzić na każdym grillu, my natomiast mogliśmy skorzystać z profesjonalnego grilla dostarczonego nam przez firmę Plastmet.
Plastmet jest firmą, która od ponad 30 lat tworzy wyroby ze stali nierdzewnej: meble i urządzenia gastronomiczne, ciągi wydawcze, okapy instalacyjne i meble warsztatowe. Dziś Plastmet to synonim bezkompromisowej jakości, a branża gastronomiczna z całej Polski i poza nią zna tę markę i jej ufa. Więcej o firmie i produktach na stronie plastmet.com.pl.
Sprawdź pozostałe przepisy - przepisy na grilla 2023