Sezon grillowy już za pasem, dlatego przygotowaliśmy serię wyjątkowych przepisów, dzięki którym każdy z nas może zabłysnąć na przyjęciu w ogrodzie. Dziś pokażemy, jak przygotować koktajlowe burgerki „bamberskie” z duszoną karmelizowaną cebulką i sosem miodowo-czosnkowym.
O tym, jak je zrobić, opowie nam Rafał Godziemski, właściciel restauracji Bistro Memo at Home.

Potrzebne składniki:
- kiełbasa bamberska,
- cebula,
- olej,
- miód,
- majeranek,
- pieprz,
- sól,
- żółtko jajka,
- natka pietruszki,
- słodka papryka,
- keczup,
- woda,
- pomidor,
- boczniaki,
- sałata,
- majonez,
- miód,
- czosnek,
- cytryna,
- bułka maślana.
Kiełbasę bamberską otrzymaliśmy od Zakładów Mięsnych Kozłowski.
To firma rodzinna z Wielichowa - Wsi. Specjalizuje się w produkcji wędlin podsuszanych, takich jak krakowska słucha czy kiełbasa krucha. Hasło firmy: „Wędliny dla całej rodziny” nie jest przypadkowe, będąc rodzinną firmą wiedzą doskonale, że rodzina to podstawa i zasługuje na wszystko co najlepsze.
Burgerki „bamberskie” można przyrządzić na każdym grillu, w każdym ogródku. My mogliśmy skorzystać z profesjonalnego grilla dostarczonego nam przez firmę Plastmet.
Plastmet jest firmą, która od ponad 30 lat tworzy wyroby ze stali nierdzewnej: meble i urządzenia gastronomiczne, ciągi wydawcze, okapy instalacyjne i meble warsztatowe. Dziś Plastmet to synonim bezkompromisowej jakości, a branża gastronomiczna z całej Polski i poza nią zna tę markę i jej ufa. Więcej o firmie i produktach na stronie plastmet.com.pl.