Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Młodzi kolarze rozpoczęli ściganie w Grudziądzu i regionie. Zobacz zdjęcia z I etapu

Młodzi kolarze rozpoczęli ściganie w Grudziądzu i regionie. Zobacz zdjęcia z I etapu

Świątek i Sabalenka blisko finału. Dramat Sinnera [ZDJĘCIA]

Świątek i Sabalenka blisko finału. Dramat Sinnera [ZDJĘCIA]

Polecamy

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Borussia - PSG LIVE! Walka o bilety na finał Ligi Mistrzów

Borussia - PSG LIVE! Walka o bilety na finał Ligi Mistrzów

Mer Paryża nie boi się kąpieli w Sekwanie. Czy rzeka nadaje się na igrzyska?

Mer Paryża nie boi się kąpieli w Sekwanie. Czy rzeka nadaje się na igrzyska?