
Ceny mięsa mocno w górę. Co podrożało najbardziej?
Nasi Czytelnicy skarżą się na rosnące ceny mięsa. Od dawna drożeje wieprzowina, a wśród niej najpopularniejszy, polski schab. Niestety, w górę idą także ceny niedrogiego dotąd drobiu.
Rosnące ceny wyrobów mięsnych potwierdzają też dane z regionu, które - specjalnie dla „Gazety Pomorskiej” - przygotował Urząd Statystyczny w Bydgoszczy. Co podrożało najbardziej? Sprawdź na kolejnych stronach - wystarczy przesunąć zdjęcie gestem lub nacisnąć strzałkę w prawo.

Mięso wołowe z kością (rostbef) kosztowało w lipcu ubiegłego roku średnio 29,66 zł (kg), a w czerwcu br. 31,71 zł.

Mięso wołowe bez kości (udziec) podrożało w ciągu roku z 37,02 zł (kg) do 37,77 zł.

Mięso wieprzowe bez kości (schab) podrożało z 16,53 zł (kg) do 19,74 zł.