
Jowita Woszczyńska przyjechała z Mistrzostw Świata w Dekoracji Tortów w Mediolanie z brązowym medalem. Podczas dwudniowych zawodów rywalizowała z siedemnastoma przeciwnikami z całego świata.
- Bardzo interesuję się fantastyką, stąd właśnie taki pomysł. Podobną koncepcję zrealizowałam podczas Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów „Expo Sweet 2017". Taka praca wymaga przede wszystkim precyzji, dbałości o szczegóły, zręczności i umiejętności obserwacji, ale trzeba też mieć zdolności plastyczne niezbędne przy rzeźbieniu postaci z materiałów cukierniczych, jak na przykład masa cukrowa - dodaje Jowita Woszczyńska. - Ja zaczynałam od prostych rzeczy, kwiatuszków, zwierzątek. Dopiero z czasem nabrałam pewnej wprawy.
Zobacz też: Świat z ciastek, czekolady, lukru i kremu. Słodka wystawa w Hamburgu

Jowita Woszczyńska przyjechała z Mistrzostw Świata w Dekoracji Tortów w Mediolanie z brązowym medalem. Podczas dwudniowych zawodów rywalizowała z siedemnastoma przeciwnikami z całego świata. - Bardzo interesuję się fantastyką, stąd właśnie taki pomysł. Podobną koncepcję zrealizowałam podczas Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów „Expo Sweet 2017". Taka praca wymaga przede wszystkim precyzji, dbałości o szczegóły, zręczności i umiejętności obserwacji, ale trzeba też mieć zdolności plastyczne niezbędne przy rzeźbieniu postaci z materiałów cukierniczych, jak na przykład masa cukrowa - dodaje Jowita Woszczyńska. - Ja zaczynałam od prostych rzeczy, kwiatuszków, zwierzątek. Dopiero z czasem nabrałam pewnej wprawy.

Jowita Woszczyńska przyjechała z Mistrzostw Świata w Dekoracji Tortów w Mediolanie z brązowym medalem. Podczas dwudniowych zawodów rywalizowała z siedemnastoma przeciwnikami z całego świata. - Bardzo interesuję się fantastyką, stąd właśnie taki pomysł. Podobną koncepcję zrealizowałam podczas Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów „Expo Sweet 2017". Taka praca wymaga przede wszystkim precyzji, dbałości o szczegóły, zręczności i umiejętności obserwacji, ale trzeba też mieć zdolności plastyczne niezbędne przy rzeźbieniu postaci z materiałów cukierniczych, jak na przykład masa cukrowa - dodaje Jowita Woszczyńska. - Ja zaczynałam od prostych rzeczy, kwiatuszków, zwierzątek. Dopiero z czasem nabrałam pewnej wprawy.

Jowita Woszczyńska przyjechała z Mistrzostw Świata w Dekoracji Tortów w Mediolanie z brązowym medalem. Podczas dwudniowych zawodów rywalizowała z siedemnastoma przeciwnikami z całego świata. - Bardzo interesuję się fantastyką, stąd właśnie taki pomysł. Podobną koncepcję zrealizowałam podczas Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów „Expo Sweet 2017". Taka praca wymaga przede wszystkim precyzji, dbałości o szczegóły, zręczności i umiejętności obserwacji, ale trzeba też mieć zdolności plastyczne niezbędne przy rzeźbieniu postaci z materiałów cukierniczych, jak na przykład masa cukrowa - dodaje Jowita Woszczyńska. - Ja zaczynałam od prostych rzeczy, kwiatuszków, zwierzątek. Dopiero z czasem nabrałam pewnej wprawy.