Magdalena Domańska-Smoleń
redaktorka w dziele projektów specjalnychGazeta KrakowskaKraków
6 materiałów
W Gazecie Krakowskiej pracuję ponad dwadzieścia lat. Trafiłam tu jako studentka drugiego roku dziennikarstwa UJ i już zostałam. Zaczynałam – jak to zwykle bywa – w dziale miejskim, pisząc o najważniejszych sprawach Krakowa oraz redagując kolumnę dla studentów. Następnie los rzucił mnie na tak zwane tereny, gdzie wspólnie z kolegami tworzyliśmy materiały z Podhala, Małopolski Zachodniej, nowosądeckiego i tarnowskiego. W międzyczasie nauczyłam się też „łamać” gazetę i przygotowywałam do druku część stron Gazety Krakowskiej. Od ponad trzynastu lat jestem redaktorką w dziale dodatków specjalnych.Wspólnie z działem reklamy przygotowujemy akcje specjalne, na przykład:
W serwisie internetowym Gazety Krakowskiej wspólnie z naszymi Czytelnikami tworzymy dział kulinarny, gdzie codziennie można znaleźć przepisy na pyszne potrawy i dania „palce lizać” oraz rozmowy z ludźmi "od kuchni".
https://gazetakrakowska.pl/kulinaria
Wykorzystujmy wszystko: od trzonka do korzonka
Kocham wszystko co "krakoskie", a w szczególności naszą godkę:
Tam, gdzie rządzi natura. Bonifratrzy od lat specjalizują się w ziołolecznictwie
W samym sercu krakowskiego Kazimierza jest takie miejsce, gdzie rządzi natura. To właśnie tam znajdziecie naturalne produkty na bazie aloesu, babki...
Ukisić można wszystko, co nam przyjdzie do głowy
Kiszonki trzeba sobie samemu wypracować, eksperymentować, szukać smaku – radzi Agnieszka Delkowska, miłośniczka gotowania, doradca i trener kulinarny, autorka...
Odłóż telefon! Albo zrób go na szaro
Słyszałeś już o akcji Szary Ekran? Kolorowe wyświetlacze swoich smartfonów zmieniają już celebryci, sportowcy, vlogerzy i influencerzy. Niech te święta będą...
Nie tylko kanapka z serem
O zdrowym drugim śniadaniu dla uczniów mówią dietetyczka Katarzyna Cybulska i Maria Brzegowy, dietetyczka oraz mama małego Jasia.