
Pomidory – sposób na owocowanie
Domowy nawóz to sprawdzony sposób na wzmocnienie owocowania pomidorów. Jak uzyskać obfite plony? Szczegóły na kolejnych slajdach.

Pomidory – nawóz chlebowy
W pieczywie znajdziemy drożdże oraz zakwas, które są bogate w witaminy z grupy B, aminokwasy i mikroelementy, które korzystnie wpłyną na owocowanie każdej odmiany pomidora. Nawóz możesz wzbogacić także odrobiną mleka (źródło wapnia, niezbędnego do wzrostu) i cukru (sprzyja rozwojowi pożytecznych mikroorganizmów w glebie).

Pomidory – przepis na nawóz
Jak wykonać chlebowy nawóz? Pokrusz chleb i wrzuć go do słoika. Wlej tyle wody, by przykryć kromki – na tym etapie możesz dodać łyżeczkę cukru i 2 łyżki mleka. Całość odstaw w ciepłe miejsce na dwa dni, by powstał odżywczy koncentrat. Całość przecedź, rozcieńcz w stosunku 1:3 (1 część nawozu i 3 części wody) i podlej pomidory. Stosuj raz na 10-14 dni.

Nawóz nie tylko dla pomidorów
Opisywany nawóz może zasilić także ogórki, cukinie, papryki, truskawki, a także róże, azalie, wrzosy, hortensje, piwonie. W każdym przypadku wzmocni ich kwitnienie i owocowanie!