Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 – odc. 10 – Kanał Bydgoski cz. II

Akcja specjalna Smaki Kujaw i Pomorza
Wideo
od 16 lat
Zapraszamy na drugi odcinek Smaków w Muzeum Kanału Bydgoskiego. Oprócz gotowania, porozmawiamy dziś także z Tomaszem Izajaszem, kustoszem tego wyjątkowego miejsca.

Kanał bydgoski ma prawie 27 kilometry. Obecnie znajduje się na nim sześć śluz, które wyrównują 22 metry różnicy wysokości pomiędzy Brdą a Notecią. Co było największym wyzwaniem dla budowniczych?

Na te i inne pytania Rafała Godziemskiego odpowiada gość specjalny odcinka.
Nie zapominamy jednak o gotowaniu. Sprawdźcie, co tym razem przyrządził nasz szef kuchni.


Racuchy z dorsza

  • Filet z dorsza
  • Garść kiszonej kapusty
  • 2 łyżki przetartych ziemniaków
  • Ząbek czosnku
  • Pieprz ziołowy CYKORIA
  • Sól morska CYKORIA
  • Pieprz kolorowy CYKORIA
  • Szczypiorek
  • Koperek
  • 2 jajka
  • Łyżka tartej bułki
  • Olej do smażenia

Sos

  • Pół cebuli
  • Cytryna
  • Śmietana
  • Czosnek
  • Koperek
  • Sól morska CYKORIA
  • Pieprz kolorowy CYKORIA

Partnerem odcinka są:
Polskie Przetwory
Cykoria

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 – odc. 10 – Kanał Bydgoski cz. II - Gazeta Pomorska