MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
MIÓD...
fot. Pixabay

Najlepsze zamienniki cukru. Tym możesz zastąpić cukier, gdy nie masz go w domu

MIÓD
Miodem chętnie polewamy ciastka, placki czy dodajemy do herbaty, ale może on być również używany zamiast cukru w ​​wypiekach. Wprawdzie nie zmniejszy kaloryczności potrawy, ale miód jest pełen przeciwutleniaczy, które mogą pomóc w zapobieganiu cukrzycy i raka.

Ponieważ miód jest słodszy niż cukier, powinien być stosowany w proporcji od 1/2 do 3/4 filiżanki na każdą filiżankę białego cukru wymaganą w przepisie.

Zaleca się też obniżenie temperatury piekarnika o ok. 25 stopni, ponieważ wyższa zawartość cukru w ​​miodzie może potencjalnie spowodować spalenie wypieków.

Zobacz również

Pożar pustostanu w Tarnowie. Z żywiołem walczy 30 strażaków

Pożar pustostanu w Tarnowie. Z żywiołem walczy 30 strażaków

Pożar pustostanu w Tarnowie. Z żywiołem walczy 30 strażaków

Pożar pustostanu w Tarnowie. Z żywiołem walczy 30 strażaków

Polecamy

Rynek pracy w województwie kujawsko-pomorskim. Taki był w całym 2023 roku

Rynek pracy w województwie kujawsko-pomorskim. Taki był w całym 2023 roku

Minimalna emerytura 2024 netto. Taka stawka obecnie obowiązuje w Polsce

Minimalna emerytura 2024 netto. Taka stawka obecnie obowiązuje w Polsce

O tworzeniu i rynku gier VR w Polsce, a także współpracy z firmą Meta – wywiad

O tworzeniu i rynku gier VR w Polsce, a także współpracy z firmą Meta – wywiad