9 z 11
To najczęstszy błąd, który nie ma dobrego wpływu na...
fot. agamaszota Pixabay.com

Zbyt częste mieszanie mięsa na patelni

To najczęstszy błąd, który nie ma dobrego wpływu na przygotowywane mięso, a mianowicie ciągle ruszanie i przekładanie go na patelni. Mięso powinno się smażyć z każdej strony około 2-4 minut w zależności od jego grubości. Jeżeli twój nawyk ruszania mięsem jest silniejszy od ciebie, zajmij się w tym czasie przygotowywaniem sałatki.

10 z 11
Ten błąd przy przygotowywaniu mięsa nie ma żadnych...
fot. ivabalk Pixabay.com

Panierowanie wilgotnego mięsa

Ten błąd przy przygotowywaniu mięsa nie ma żadnych konsekwencji zdrowotnych, ale z pewnością wpływa na wygląd podanego dania. Warto osuszyć mięso przed rozpoczęciem panierowania, ponieważ istnieje ryzyko, że chrupiąca część kotleta zostanie na patelni, zamiast ładnie przylegać do mięsa.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy

Polecamy

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta