MKTG SR - pasek na kartach artykułów
8 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
OGÓREK I POMIDOR...
fot. Pixabay

Na takie połączenia na talerzu trzeba uważać. One mogą być niebezpieczne dla zdrowia

OGÓREK I POMIDOR
Surowe ogórki zawierają askorbinazę – enzym, który utrudnia wchłanianie witaminy C. Dlatego lepiej nie łączyć zielonych ogórków z warzywami bogatymi w witaminę C, takimi jak papryka, pomidor czy natka pietruszki, aby nie stracić tego silnego antyoksydantu. By temu zapobiec, można zakwasić ogórki sokiem z cytryny lub octem balsamicznym.

Zobacz również

Gorący weekend w koszalińskim klubie Prywatka. Zobacz ZDJĘCIA

Gorący weekend w koszalińskim klubie Prywatka. Zobacz ZDJĘCIA

Trzecia liga. Piłkarze Lechii Tomaszów trafili szóstkę w Białobrzegach

Trzecia liga. Piłkarze Lechii Tomaszów trafili szóstkę w Białobrzegach

Polecamy

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Jak dobrze znasz kwiaty balkonowe? Sprawdź się w naszym quizie!

Jak dobrze znasz kwiaty balkonowe? Sprawdź się w naszym quizie!

Gdzie spędzić Dzień Dziecka na Dolnym Śląsku? Zobacz najciekawsze atrakcje dla dzieci

Gdzie spędzić Dzień Dziecka na Dolnym Śląsku? Zobacz najciekawsze atrakcje dla dzieci