MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

Sezon letni na Zalewem w Zakrzówku Szlacheckim rozpoczęty. ZDJĘCIA

Sezon letni na Zalewem w Zakrzówku Szlacheckim rozpoczęty. ZDJĘCIA

IV LIGA. Tuzin goli i pięć czerwonych kartek w meczu Orła Ryczów z Bochnią. ZDJĘCIA

IV LIGA. Tuzin goli i pięć czerwonych kartek w meczu Orła Ryczów z Bochnią. ZDJĘCIA

Polecamy

Incydent w bydgoskiej szkole. "Rozbierali" koleżankę za pomocą sztucznej inteligencji

Incydent w bydgoskiej szkole. "Rozbierali" koleżankę za pomocą sztucznej inteligencji

"Piłkarskie Orły" w regionie kujawsko - pomorskim. Wyczyny czwartoligowców

"Piłkarskie Orły" w regionie kujawsko - pomorskim. Wyczyny czwartoligowców

Chcesz pracować z AI? Oto 9 najnowszych zawodów poszukiwanych na rynku

Chcesz pracować z AI? Oto 9 najnowszych zawodów poszukiwanych na rynku