MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

Ogromne tłumy na pierwszym dniu Dni Bukowna 2024. Tak bawili się mieszkańcy

Ogromne tłumy na pierwszym dniu Dni Bukowna 2024. Tak bawili się mieszkańcy

Illegal Night na parkingu centrum handlowego przy al. Piłsudskiego ZDJĘCIA

Illegal Night na parkingu centrum handlowego przy al. Piłsudskiego ZDJĘCIA

Polecamy

17-latek, który zginął na przejeździe kolejowym pod Nakłem, to strażak OSP Jadwiżyn

17-latek, który zginął na przejeździe kolejowym pod Nakłem, to strażak OSP Jadwiżyn

GIS ostrzega: FASOLKA ADZUKI, marki GEEN ESSENCE; opakowania 1kg i 500g (14.06)

GIS ostrzega: FASOLKA ADZUKI, marki GEEN ESSENCE; opakowania 1kg i 500g (14.06)

Sytuacja w polskich szkołach poprawia się? Dyrektorzy przedstawili swoje stanowiska

Sytuacja w polskich szkołach poprawia się? Dyrektorzy przedstawili swoje stanowiska