MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Woda po gotowaniu makaronu to „tajny składnik” wielu...
fot. sgrunden (pixabay.com)

Gotujesz ziemniaki, ryż, makaron itp.? Nie wylewaj wody! Ma mnóstwo cennych właściwości. Sprytne triki na wykorzystanie wody po gotowaniu

Woda po makaronie

Woda po gotowaniu makaronu to „tajny składnik” wielu tradycyjnych włoskich sosów (np. aglio e olio). Sprawia, że sos jest bardziej gęsty i gładki, dobrze też oblepia makaron – to wyjątkowo dobrana para. Przygotowując sos, wystarczy dolać kilka łyżek wody i chwilę pogotować.

Wodę po makaronie możemy też:
- dodawać do różnych innych sosów, które chcemy zagęścić, a także gotować na niej zupę,
- moczyć w niej warzywa strączkowe przed gotowaniem,
- użyć do odświeżająco-łagodzącej kąpieli dla stóp (warto dodać nieco olejku lawendowego).

Zobacz również

Wyjazdowy remis Wisły z GKS. Puławianie dalej walczą o utrzymanie

Wyjazdowy remis Wisły z GKS. Puławianie dalej walczą o utrzymanie

Wystawa 57 historycznych fotografii Pawła Pierścińskiego

Wystawa 57 historycznych fotografii Pawła Pierścińskiego

Polecamy

Klienci polskiego banku na celowniku przestępców – w tle aplikacja Peakao i nie tylko

PILNE
Klienci polskiego banku na celowniku przestępców – w tle aplikacja Peakao i nie tylko

Mbappe odsłonił swoją figurę woskową. „Bardziej przypomina Kyliana niż mnie” [WIDEO]

Mbappe odsłonił swoją figurę woskową. „Bardziej przypomina Kyliana niż mnie” [WIDEO]

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”