MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błąd, który popełnia większość ludzi, to wrzucanie od razu...
fot. Pixabay.com

6 błędów, jakie najczęściej popełniamy przygotowując mięso mielone!

Wrzucanie całego mięsa na patelnie

Błąd, który popełnia większość ludzi, to wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię. Nie wszyscy wiedzą, że może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, wrzucenie go w całości sprawi, że soki puszczą i nie będzie się ono smażyć, tylko gotować. Warto wrzucać mięso na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Oprawa kibiców Naprzodu Jędrzejów na meczu ze Starem Starachowice [ZDJĘCIA]

Oprawa kibiców Naprzodu Jędrzejów na meczu ze Starem Starachowice [ZDJĘCIA]

Litwinka dołączy do koszykarek AZS UMCS Lublin

Litwinka dołączy do koszykarek AZS UMCS Lublin

Polecamy

Straciłeś biznes w pożarze i chcesz umorzenia podatków? Nie zwlekaj z wnioskiem

Straciłeś biznes w pożarze i chcesz umorzenia podatków? Nie zwlekaj z wnioskiem

Znamy nowy termin meczu Abramczyk Polonii Bydgoszcz w Poznaniu

Znamy nowy termin meczu Abramczyk Polonii Bydgoszcz w Poznaniu

Tran wcale nie taki zdrowy. Zwiększa ryzyko zawału i udaru. Nie łykaj bez potrzeby

Tran wcale nie taki zdrowy. Zwiększa ryzyko zawału i udaru. Nie łykaj bez potrzeby