Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Reanimacja na drodze w Rydułtowach. Lądował śmigłowiec

NOWE
Reanimacja na drodze w Rydułtowach. Lądował śmigłowiec

Dawne sklepy z czasów PRL-u. Tak kiedyś wyglądał handel w Polsce. Zobacz zdjęcia!

Dawne sklepy z czasów PRL-u. Tak kiedyś wyglądał handel w Polsce. Zobacz zdjęcia!

Polecamy

Polska sprawi niespodziankę na MŚ w hokeju? "Może i to nie jedną"

Polska sprawi niespodziankę na MŚ w hokeju? "Może i to nie jedną"

ME w boksie. Zwycięstwa Kuczewskiej i Rogalińskiej

ME w boksie. Zwycięstwa Kuczewskiej i Rogalińskiej

Prezes Barcelony może zażądać powtórki meczu z Realem w związku z nieuznanym golem

Prezes Barcelony może zażądać powtórki meczu z Realem w związku z nieuznanym golem