Część z warzyw posiada na tyle dużo kalorii, że jedzona bez umiaru może sprawić, że nasza waga wzrośnie. 100-gramowa porcja większości warzyw nie przekracza 100 kcal, a przy tym dostarcza nam wielu witamin.
Pamiętajmy jednak, że kaloryczność oraz ilość cukrów w warzywach surowych i gotowanych jest inna. Jeśli chcemy jeść dietetycznie warzywa jemy surowe i bez sosów.
Niestety, niektóre warzywa nawet bez dodatków mają wysoką kaloryczność.
Sprawdziliśmy, które warzywa są najbardziej tuczące i najbardziej kaloryczne.
Sprawdź w naszej galerii, których warzyw lepiej nie jeść na diecie.
Obserwuj nas także na Google News
Jesteś świadkiem ciekawego wydarzenia? Skontaktuj się z nami! Wyślij informację, zdjęcia lub film na adres: [email protected]
Zobacz też:
Dr hab. n. med. Jakub Żołnierek - Debata, nowotwory męskie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?