4 z 6
Poprzednie
Następne
Te produkty są zakazane po 50 roku życia! Obciążają główne organy w organizmie. Zobacz listę
Oto lista produktów zakazana po 50 roku życia! Obciążają główne organy w organizmie
Przetworzone mięso - więcej komórek rakowych
Jak wynika licznych badań naukowych, regularne sięganie po znaczne ilości czerwonego mięsa (zwłaszcza smażonego) sprzyja rozwoju komórek nowotworowych w organizmie i chorób serca. Dotyczy to również mięsa przetworzonego takiego jak: wędliny, kiełbasy, pasztety, parówki czy konserwy. Zdaniem ekspertów Amerykańskiego Instytutu Badań nad Rakiem tego rodzaju produkty spożywanie w nadmiarze podnoszą ryzyko raka jelita grubego aż o 72 proc. Znajdziemy w nich nie tylko nasycone kwasy tłuszczowe, ale również środki konserwujące i ulepszacze smaku.
Zobacz także:
Objawy stłuszczonej wątroby! Jak z nią walczyć?
Takie objawy ma rak trzustki!