W latach 70. XX wieku wielu dietetyków uważało, że nie powinno spożywać się jajek, ponieważ zjedzenie dużej ilości podwyższa cholesterol, który znajduje się w żółtku i powoduje miażdżyce. Później poglądy się zmieniły, gdyż odkryto, że częściej powodują ją kwasy tłuszczowe nasycone. Nie oznacza to, iż możemy jeść je bez opamiętania. W naszej galerii dowiesz się, jaki wpływ mają jajka na nasz organizm!
Jajka - w naszej galerii dowiesz się, jakie efekty przyniesie systematyczne jedzenie jajek:
Niewątpliwie smak jajka zależy od sposobu odżywiania kur. Idealnym pomysłem jest kupowanie ich od wiejskich sprzedawców. Widzimy wtedy, że żółtko jajka jest bardziej intensywne, a poza tym różni się smakiem od tych sklepowych.
To również może Cię zainteresować:
Takie są przyczyny przetłuszczania się włosów. To może być sygnał od twojego organizmu!
Oto przepisy na domowy chleb.Te sposoby są szybkie i tanie!
Czy Polacy boją się Legionelli?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?