Tak kiszonki wpływają na organizm. Kto nie powinien jeść kiszonej żywności?

MIKIR
Jedz i odchudzaj sięPo kiszonki warto sięgać, jeśli chcemy zgubić zbędne kilogramy. W czasie kwaszenia warzyw i owoców zmniejsza się zawartość cukru w produktach, przez co żywność staje się mniej kaloryczna. Jak wiadomo, warzywa i owoce są bogatym źródłem błonnika, a to w połączeniu z niską kalorycznością sprzyja odchudzaniu. Zobacz, jakie jeszcze właściwości zdrowotne mają kiszonki, jak i co kisić oraz kto nie powinien jeść kiszonek. Kliknij strzałkę obok zdjęcia lub przesuń je gestem >>>
Jedz i odchudzaj sięPo kiszonki warto sięgać, jeśli chcemy zgubić zbędne kilogramy. W czasie kwaszenia warzyw i owoców zmniejsza się zawartość cukru w produktach, przez co żywność staje się mniej kaloryczna. Jak wiadomo, warzywa i owoce są bogatym źródłem błonnika, a to w połączeniu z niską kalorycznością sprzyja odchudzaniu. Zobacz, jakie jeszcze właściwości zdrowotne mają kiszonki, jak i co kisić oraz kto nie powinien jeść kiszonek. Kliknij strzałkę obok zdjęcia lub przesuń je gestem >>>pixabay
Udostępnij:
Warto jeść kiszonki, jeśli chcemy dbać o swoje zdrowie. Kiszone produkty mają mnóstwo właściwości, które wspomagają pracę układu pokarmowego, a to przekłada się na poprawę zdrowia. To stanie się z Twoim organizmem, jeśli będziesz regularnie jeść kiszonki. Sprawdź, kto i kiedy nie powinien jeść kiszonych produktów.

Zobacz wideo: Smaki Kujaw i Pomorza - sezon 3 odcinek 25.

Zobaczcie, jak wpływają kiszonki na nasze zdrowie i dlaczego warto włączyć produkty kiszone do codziennej diety.

Sprawdź

Kiszenie, czyli fermentacja mlekowa. To samo zdrowie

W naszej galerii nie tylko dowiesz, się, jak kiszonki działają na organizm człowieka, ale również, jakie warzywa i owoce można poddać kiszeniu. Opisujemy również, jak powinien przebiegać proces fermentacji mlekowej, czyli właśnie kiszenia oraz jak długo można przechowywać produkty poddane kiszeniu.

Zobacz również te artykuły

Nie tylko Polacy kochają kiszone warzywa. Jednym z tradycyjnych dań kuchni koreańskiej jest kimchi. To potrawa składająca się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili.

Jedno z tradycyjnych dań koreańskich - kimchi, potrawa składająca się z fermentowanych lub kiszonych produktów.
Jedno z tradycyjnych dań koreańskich - kimchi, potrawa składająca się z fermentowanych lub kiszonych produktów. pixabay

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie