Zobacz wideo: Smaki Kujaw i Pomorza - sezon 3 odcinek 25.
Zobaczcie, jak wpływają kiszonki na nasze zdrowie i dlaczego warto włączyć produkty kiszone do codziennej diety.
Sprawdź
Kiszenie, czyli fermentacja mlekowa. To samo zdrowie
W naszej galerii nie tylko dowiesz, się, jak kiszonki działają na organizm człowieka, ale również, jakie warzywa i owoce można poddać kiszeniu. Opisujemy również, jak powinien przebiegać proces fermentacji mlekowej, czyli właśnie kiszenia oraz jak długo można przechowywać produkty poddane kiszeniu.
Zobacz również te artykuły
- To się dzieje z twoim organizmem, gdy jesz kurkumę
- To dzieje się z twoim organizmem, gdy jesz miód
- To dzieje się z organizmem kiedy jesz buraki. Właściwości i przeciwskazania
- To się dzieje z twoim organizmem, gdy pijesz za dużo wody
- To dzieje się z twoim organizmem, gdy pijesz mleko. Kto nie powinien spożywać mleka?
- To dzieje się z twoim organizmem, gdy jesz szpinak. Kto nie powiniengo spożywać?
Nie tylko Polacy kochają kiszone warzywa. Jednym z tradycyjnych dań kuchni koreańskiej jest kimchi. To potrawa składająca się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili.

Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?