Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 ODC. 36 – Ciechocinek cz. 1

Akcja specjalna Smaki Kujaw i Pomorza
Tym razem kulinarną inspiracją będzie dla nas jeden z najpopularniejszych polskich kurortów. Sprawdźcie, co ugotuje Rafał Godziemski.

Ciechocinek słynie przede wszystkim z tężni solankowych, ale symbolem miasteczka jest także fontanna grzybek. Nie wszyscy wiedzą, że obiekt ten jest obudową głębokiego na 414 metrów odwiertu solanki. To właśnie tu, w prozdrowotnym klimacie, Rafał Godziemski przyrządza kolejne popisowe danie.

Zobaczcie, w jaki sposób to miejsce zainspirowało naszego mistrza kuchni!

Tatar z dyni z awokado na carpaccio z pieczonych buraków

  • Awokado
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • Pół cytryny
  • Świeża kolendra
  • 2 łyżki passaty z papryką i czosnkiem POLSKIE PRZETWORY
  • Łyżeczka majonezu
  • Szczypiorek
  • Mały kawałek dyni
  • Łyżka miodu
  • Oliwa z oliwek
  • Imbir
  • Listek mięty
  • Pieczone buraki
  • Jabłka w syropie
  • Jajko
  • Sos holenderski
  • Limonka
  • Skórka z pomarańcz

Odcinek powstał we współpracy z:
Polskie Przetwory
Sanatorium ORION Ciechocinek

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 ODC. 36 – Ciechocinek cz. 1 - Gazeta Pomorska

Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski
Dodaj ogłoszenie