Ciechocinek słynie przede wszystkim z tężni solankowych, ale symbolem miasteczka jest także fontanna grzybek. Nie wszyscy wiedzą, że obiekt ten jest obudową głębokiego na 414 metrów odwiertu solanki. To właśnie tu, w prozdrowotnym klimacie, Rafał Godziemski przyrządza kolejne popisowe danie.
Zobaczcie, w jaki sposób to miejsce zainspirowało naszego mistrza kuchni!

Tatar z dyni z awokado na carpaccio z pieczonych buraków
- Awokado
- Sól
- Pieprz czarny
- Pół cytryny
- Świeża kolendra
- 2 łyżki passaty z papryką i czosnkiem POLSKIE PRZETWORY
- Łyżeczka majonezu
- Szczypiorek
- Mały kawałek dyni
- Łyżka miodu
- Oliwa z oliwek
- Imbir
- Listek mięty
- Pieczone buraki
- Jabłka w syropie
- Jajko
- Sos holenderski
- Limonka
- Skórka z pomarańcz
Odcinek powstał we współpracy z:
Polskie Przetwory
Sanatorium ORION Ciechocinek
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?