Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Daj potrawie czas. Nie przewracaj zbyt często ryby czy...
fot. Pexels

Oto błędy, które najczęściej popełniamy w kuchni. Zasady dotyczące świeżości czy smażenia

Spokojnie z tym przewracaniem

Daj potrawie czas. Nie przewracaj zbyt często ryby czy mięsa. Z pewnością masz obawę czy się nie przypali. Tu jednak kluczowa jest temperatura, a nie przekładanie. Potrzeba czasu, by np. mięso ryby usmażyło się w środku a z zewnątrz panierka zrobiła się chrupiąca. Dodatkowo zbyt częste przewracanie spowoduje, że produkt rozleci się na mniejsze kawałki i będzie wyglądał mniej estetycznie.

Zobacz również

Sylwester Marzeń w Zakopanem odwołany. Ale jakiś koncert ma jednak się odbyć

NOWE
Sylwester Marzeń w Zakopanem odwołany. Ale jakiś koncert ma jednak się odbyć

Bratobójczy pojedynek polskich klubów. Dla kogo Puchar Europy? Transmisja w TV

Bratobójczy pojedynek polskich klubów. Dla kogo Puchar Europy? Transmisja w TV

Polecamy

Portulaka rośnie jak chwast, ale ma super smak. Możesz ją mieć w ogrodzie i doniczce

Portulaka rośnie jak chwast, ale ma super smak. Możesz ją mieć w ogrodzie i doniczce

Abramczyk Polonia Bydgoszcz - Orzeł Łódź. Są składy na mecz, są zmiany

Abramczyk Polonia Bydgoszcz - Orzeł Łódź. Są składy na mecz, są zmiany

Regiony będą wdrażać adaptację do zmian klimatu?

Regiony będą wdrażać adaptację do zmian klimatu?