Kurkuma - to się dzieje z organizmem, gdy włączysz ją do diety. Kto ją powinien spożywać, a kto unikać i dlaczego? [lista]

OPRAC.: MIKIR
Jedz, by zachować młodość!Kurkuma przynosi zadowalające efekty związane ze starzeniem się organizmu. Składniki kurkumy stymulują system immunologiczny do zwalczania białek zalegających w ośrodkowym układzie nerwowym i mózgu, które to utrudniają przewodzenie impulsów nerwowych, co objawia się zaburzeniami pamięci i osobowości. Kurkuma na duży potencjał leczniczy w przypadku depresji i w chorobie Parkinsona. Obecnie trwają badania nad skutecznością kurkumy w terapii choroby Alzheimera i u pacjentów po udarze mózgu. Zobacz, jak jeszcze dobroczynnie działa kurkuma, na jakie choroby pomaga, kto powinien ją zażywać, a kto unikać i dlaczego. Kliknij strzałkę obok zdjęcia lub przesuń fotografię gestem >>>
Jedz, by zachować młodość!Kurkuma przynosi zadowalające efekty związane ze starzeniem się organizmu. Składniki kurkumy stymulują system immunologiczny do zwalczania białek zalegających w ośrodkowym układzie nerwowym i mózgu, które to utrudniają przewodzenie impulsów nerwowych, co objawia się zaburzeniami pamięci i osobowości. Kurkuma na duży potencjał leczniczy w przypadku depresji i w chorobie Parkinsona. Obecnie trwają badania nad skutecznością kurkumy w terapii choroby Alzheimera i u pacjentów po udarze mózgu. Zobacz, jak jeszcze dobroczynnie działa kurkuma, na jakie choroby pomaga, kto powinien ją zażywać, a kto unikać i dlaczego. Kliknij strzałkę obok zdjęcia lub przesuń fotografię gestem >>>pixabay
Udostępnij:
Kurkuma to azjatycka przyprawa, która stosowana już była w medycynie Dalekiego Wschodu i od dawien dawna uznawana jest za środek, który wpływa kojąco na ludzki organizm. Dlaczego tak się dzieje i kto oraz w jakich ilościach powinien stosować kurkumę. Informujemy, kto jej powinien unikać.

To może Cię zainteresować

Kurkuma to ostryż długi, szafran indyjski - przyprawa zwana złotem Indii. Kurkuma działa przeciwzapalnie, chemoprewencyjnie, przeciwwirusowo, zwalcza bakterie i grzyby. Kto powinien ją spożywać, a kto unikać. Zobacz w galerii.

Kurkuma. Komu może pomóc, a komu może zaszkodzić?:

Zobacz również te artykuły

Nowe obostrzenia od 15 grudnia!

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
Polecam, szczypta do rosołu, zwłaszcza drobiowego. poprawia wygląd i smak. A z innych przypraw - żucie goździka odświeża jamę ustną, zmniejsza ryzyko próchnicy i zmniejsza ból od dziury w zębie. Nie wyleczy, ale ułatwi dotrwanie do wizyty.
Dodaj ogłoszenie