Chociaż nie miała doświadczenia w gastronomii uznała optymistycznie, że to jest świetny pomysł na dochodowy interes. Liczyła na klientów z Niemiec często robiących zakupy w Gubinie oraz na organizację styp, bo jej „Gospoda” mieści się sąsiedztwie cmentarza. Beata wszystkiego o prowadzeniu restauracji musiała nauczyć się od początku i być może restauracja upadłaby bardzo szybko, gdyby nie kucharka, którą miała szczęście zatrudnić.
Gospoda, Gubin, Jak doszło do Kuchennych Rewolucji?
Elżbieta nie tylko świetnie gotowała, ale organizowała pracę całej restauracji, a z czasem została również przyjaciółką Beaty. Niestety, dwa lata temu Elżbieta poważnie zachorowała i musiała zrezygnować z pracy. Beata nie zatrudniła nowej kucharki, tylko sama przejęła stery w kuchni, ale „Gospoda” zaczęła tracić klientów. Sytuacja restauracji robiła się coraz trudniejsza, a Beata coraz bardziej nerwowa. Oczywiście, specjalistką od sytuacji beznadziejnych jest Magda Gessler, ale nawet ona będzie mieć wątpliwości, czy „Gospodę” i jej właścicielkę da się zmienić!
Pracownicy narzekają, że trudno się z nią porozumieć, spóźnia się, a w dodatku, choć to niesłychane, zdarza się, że szefowa w ogóle nie przychodzi do pracy i nie ma komu otworzyć restauracji!
Opinie klientów Dzika Świnia (dawna Gospoda), Gubin
W sieci niewiele można znaleźć informacji i opinii o restauracji Dzika Świnia w Gubinie. W popularnym serwisie kulinarno-turystycznym Tripadvisor można znaleźć kilka opinii. Przytaczamy je poniżej w oryginalnej pisowni. Opinie nie są stanowiskiem redakcji.
- Lokal zaniedbany, na tylach restauracji jest male pomieszczenie z automatami do gry wygladajace jak speluna. Jedzenie srednie, ceny stosunkowo wysokie, obsluga malo zmotywowana, Wi-Fi jest, ale nie dla gosci. Wizyta Gessler niewiele dala. Nie polecam - pisze Pan Wiktor
- Byliśmy tam przejazdem, było smacznie i miło :) Ciekawy wystrój i uprzejma obsługa,a jedzonko pycha :) Polecamy! - ocenia Pani Lidka
- Restauracja miała swoj epizod w programie Kuchenne rewolucje. Obecnie już nie istniejąca. Jedzenie mieli okropne a wybór bardzo mały. Nawet Gesslerowej się nie udało - krytykuje Pan Adam
- Jedzenie bez wodotrysków. Jak w domu. Dobre miesko - świeżo rozbijane kotlety, ziemniaki troszkę jakby za mokre, a surówkom przydałoby się odrobinka przypraw. Pierożki okejowe - pisze Pan Andrzej
Co zastała Magda Gessler, gdy przyjechała do Gubina?
Okazało się, że właścicielka "Gospody" ma problemy z alkoholem. Restauratorka postawiła właścicielce loaklu ultimatum: pomoże jej pod warunkiem, że ta zapisze się na spotkania Anonimowych Alkoholików. Pani Beata, właścicielka, początkowo nie chciała się na to zgodzić, ale w końcu uległa. Kuchenne Rewolucje rozpoczęły się. Gospoda zmieniła nazwę na Dzika Świnia, a specjalnością lokalu stały się dania z dziczyzny. To miało przyciągnąć klientów z Niemiec.
Dzika Świnia, Gubin. Menu po Kuchennych Rewolucjach
Po Kuchennych Rewolucjach w menu restauracji Dzika Świnia znalazło się m.in:
- Schabowy w panierce z grzybkami ziemniaki z cebulką i boczkiem oraz rzodkiewkę ze szczypiorkiem
- Pieczeń z sosem chrzanowym puree ziemniaczane
- Zupę dyniową z kurkami na wywarze z jelenia
- Kotlety mielone z dzika w panierce z orzechów laskowych i suszonych grzybów oraz puree ziemniaczane i buraczki zasmażane
- Dzik faszerowany w sosie z kurek podawany z kluskami śląskimi
- Zupa pomidorową na rosole z jelenia z domowym makaronem
Wizyta po Kuchennych Rewolucjach. Brak rekomendacji
Po czterech tygodniach Magda Gessler wróciła sprawdzić, jak Dzika Świnia prosperuje po Kuchennych Rewolucjach. Niestety, restauracja nie zdobyła rekomendacji Magdy Gessler - restauratorka powiedziała, że w potrawach brakuje smaku.
Kuchenne Rewolucje - Dzika Świnia, Gubin. Adres
Niestety, Kuchenne Rewolucje w Gospodzie (nowa nazwa Dzika Świnia), w Gubinie, nie zakończyły się pomyślnie. Jakiś czas po wizycie Magdy Gessler, lokal zamknięto.
Kuchenne Rewolucje w Gubinie. Gospoda zmienia nazwę na Dzika Świnia
Odcinek Kuchennych Rewolucji, realizowany w Gubinie można obejrzeć online pod tym adresem (kliknij, żeby przejść)
Kuchenne Rewolucje - o programie
Magda Gessler pomaga bankrutującym właścicielom restauracji w Polsce. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany. To produkcja TVN. Obecnie emitowany jest już 17. sezon "Kuchennych Rewolucji". Premierowe odcinki nadawane są na antenie TVN w każdy czwartek o godz. 21.30. Archiwalne można oglądać na tej stronie: Kuchenne Rewolucje w internecie
Do programu zgłaszają się restauratorzy, mający problemy z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Gessler odwiedza jedną restaurację. W ciągu czterech dni uczy właścicieli i personel podstaw pracy. Obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób, zmienia wystrój wnętrza, prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kuchenne rewolucje Magdy Gessler są adaptacją brytyjskiego programu Kitchen Nightmares, którego gospodarzem jest Gordon Ramsay.
Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania
Zobacz również:
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?