Kuchenne rewolucje. Gorąca Kiełbasiarnia (dawniej Imperium), Łódź [menu, ceny, opinie]

Eliza StimlerZaktualizowano 
Kuchenne rewolucje. Gorąca Kiełbasiarnia (dawniej Imperium), Łódź [menu, ceny, opinie]
Kuchenne rewolucje. Gorąca Kiełbasiarnia (dawniej Imperium), Łódź [menu, ceny, opinie] telemagazyn
Magda Gessler tym razem udała się do Łodzi, gdzie odwiedziła restaurację Imperium. To, co restauratorka zastała na miejscu, przeszło jej najśmielsze oczekiwania. Nie było wiadomo, czy kuchenne rewolucje w ogóle zostaną przeprowadzone. Magda Gessler ostatecznie postanowiła pomóc właścicielowi. Czy rewolucja udała się?

Na łódzkim, robotniczym osiedlu swojego szczęścia postanowił szukać Mateusz. U podnóża wysokich bloków buduje swoje Imperium Smaku, które ma kusić smaczną, domowa kuchnią i przyjazną atmosfera. Za wszystko Mateusz ręczy tylko swoja głowa. Niestety, żeby ciąć koszty właściciel zatrudnia tylko jedną osobę – siebie. Sam robi dostawy, gotuje, zmywa, sprząta oraz pilnuje dokumentów. I tak dzień w dzień. Bez chwili odpoczynku. Ale niestety też bez większych sukcesów. To Imperium potrzebuje silnej ręki Magdy Gessler. Tylko czy znana restauratorka podejmie się trudnego wyzwania?

Adres: Głowackiego 5, 95-070 Łódź
Godziny otwarcia:
poniedziałek11:00–20:00
wtorek11:00–20:00
środa11:00–20:00
czwartek11:00–20:00
piątek11:00–20:00
sobota11:00–20:00
niedziela12:00–19:00
Telefon: 668 242 770


Gorąca Kiełbasiarnia - menu

  • Solianka 13 zł
  • Zalewajka 8 zł
  • Kiełbasa biała podawana z pieczywem i chrzanem 10 zł
  • Pajda ze smalcem 7 zł
  • Fasolka po bretońsku 12 zł
  • Sztuka mięsa w sosie 18 zł
  • Leczo z kiełbasą i boczkiem 13 zł
  • Filet z dorsza marynowany w cebuli, trawie cytrynowej, pieprzu kolorowym 22 zł




Gorąca Kiełbasiarnia - opinie


Lubię zwiedzać nowe miejsca i też próbować nowe smaki. Choć mieszkam w Łodzi to dziś odkryłem świetne miejsce z Bałuckimi potrawami. Zalewajka i świetnie przyrządzone kiełbasy, mięsa, podroby. Jest też coś na słodko. Ceny typowo bałuckie, normalne. Każdy powinien tutaj być choć raz i spróbować smaku Bałut. Właśnie zjadłem solankę

Słabo...po rewolucjach było ok...biała kiełbasa przepyszna (dwa duże i długie kawałki/pędka kiełbasy). Niestety po ok 6 miesiącach kolejna wizyta i jestem bardzo zawiedziony...dalej dwa pędka kiełbasy ale objętością odpowiadają wcześniejszemu jednemu pędku...smak też zupełnie inny. Myślałem że to przypadek ale po 4 wizytach z rzędu w odstępach 2-3 miesięcznych cały czas tak samo... szkoda że właściciele poszli na ilość względem jakości. Z przyjemnością stwierdzam że teraz grubo się zastanowię czy jeszcze raz odwiedzę to miejsce...było dobrze...nawet bardzo dobrze... szkoda że popsuliście.

Ogólnie pozytyw, choć z minusami. Przy ostatniej wizycie soljanka wg M. Gessler nie zachwyciła (kwaśna aż w zęby łupało i zupełnie nie mój smak), jakiś problem organizacyjny powodujący, że przy małej liczbie gości na zupę trzeba było czekać niewspółmiernie długo, wysuszone dodatki (chleb i oliwki), nieprzetarte stoły na zewnątrz.

Znalazłem to miejsce przez przypadek na mapie ale okazał się to traf w 10. Przyjemny bar z bardzo smaczna kiełbasa i nie tylko. Przy kolejnej wizycie w Łodzi na pewno coś zjem w Gorącej Kielbasiarni!

Polecam wszystkim, którzy szukają przystępnego cenowo obiadu. Kiełbasa biała od wieśka rewelacja. Solianka, wątróbka czy sztuka miesa to odlot. Zdecydowanie polecam żeby chociaż raz spróbował tych swojskich smaków

Kocham tą miejscówkę, najlepszy żurek w łodzi i kszaneczka palce lizać, szczerze polecam !!!

Petarda jedzonko obsługa jeszcze lepsza w szczególności dziewczyna o imieniu Klaudia życzę wszystkim takiej pracownicy.

Stosunek jakości do ceny jest niezły. Delikatnie przypalone schabowe smakowały, choć mogłyby być mniejsze i mniej zwęglone. Dorsz przesolony. Kiełbasa pierwsza klasa, można ją polecić.

Kuchenne rewolucje | Sezon 19 | Odcinek 13 - Finał | Zwiastun

polecane: Flesz - Co piąta transakcja będzie wymagać użycia PIN-u

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3