Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje. Czarcia Łapa, Lublin [MENU, CENY, OPINIE]

mik, expressilustrowany, TVN, lublin.naszemiasto.pl
Czarcia Łapa. Opinie, menu i ceny [Kuchenne Rewolucje 9.07.2018]
Restaurację "Czarcia Łapa" w Lublinie zna prawie każdy, ale odwiedza mało kto. Legenda głosi, że na przełomie XIV i XV wieku diabeł wydał sprawiedliwy wyrok na korzyść biednej kobiety. A żeby go przypieczętować, oparł się ręką o stół, wypalając w desce ślad swojej dłoni. Niestety, ta historia chyba bardziej odstrasza niż przyciąga Lublinian.

Klienci lokalu przyznają, że jest tu smaczna kuchnia i lokal ma świetną lokalizację, jednak jest ciemno, duszno i mroczno. W tej restauracji naprawdę można znaleźć diabła, ale tkwi on w szczegółach. To właśnie wspomnianego diabła będzie musiała przegonić Magda Gessler. Tym razem jednak nie tylko ona zmierzy się z trudnymi zadaniami. Znana restauratorka przygotowała tajemniczy egzamin z zaglądania do kieliszka, a także sprawdzian z działania pod presją czasu.

PILNE!

Czarcia Łapa, Lublin. Kuchenne Rewolucje

- Bruschetta ma za dużo czosnku, parmezan jest do dupy, a rozbef jest twardy. Do tego ściereczka kucharza jest brudna i śmierdzi - tak zaczęła się wizyta Magdy Gessler w lubelskiej restauracji Czarcia Łapa. Czarcia Łapa zaprosiła Gessler do siebie, by ta przeprowadziła tu rewolucję, dzięki której lokal zapełni się klientami. Na początek restauratorka zamówiła kilka dań z menu. Ale niewiele jej smakowało. Crostini pyszne, szpinak też, ale mięso za twarde, a parmezan nie do zjedzenia. Co więcej, kucharz, który serwował Magdzie Gessler tatara miał przy sobie brudną i śmierdzącą ściereczkę. Restauratorka tak się zirytowała, że zastanawiała się, czy nie opuścić lokalu.

Czarcia Łapa, Lublin. Magda Gessler ma mnóstwo uwag

Potem nie było lepiej. Właścicielowi restauracji i kelnerowi oberwało się za to, że nie potrafią zaserwować koniaku. Gessler skrytykowała także to, że kucharz nie serwuje jednego z dań, choć jest to zapisane w karcie. Restauratorka jednak dała szansę i przeprowadziła w "Czarciej Łapie" zmiany. Te - oceniając z perspektywy czasu okazały się udane. Restauracja prowadzi interes do dziś i cieszy się popularnością, a klienci wysoko oceniają serwowane tu potrawy.

Czarcia Łapa, Lublin. Wizyta po "Kuchennych Rewolucjach"

Po rewolucjach, jakie odbyły się w lokalu, restauratorka odwiedziła lokal po 4 tygodniach, by sprawdzić, czy właściciele restauracji dostosowali się do jej wskazówek i wprowadzili w życie zmiany.
- Byliśmy przygotowani na te odwiedziny, wszystkie wskazówki pani Magdy wprowadziliśmy w życie i chyba jej się spodobało. Było bardzo przyjemnie i pozytywnie - mówi Łukasz Nowomiejski, menedżer Czarciej Łapy. Magda Gessler miała również powiedzieć, że lubelska restauracja stanie się teraz jedną z jej ulubionych i zapowiedziała, że często będzie tu wracała.

Czarcia Łapa, Lublin. Dane adresowe. Gdzie mieści się restauracja?

  • Adres: Rynek 19, Lublin

Czarcia Łapa powstała z zamiłowania do znakomitej kuchni, z miłości do gotowania i z miłości do ludzi z którymi chcemy się dzielić naszą pasją. Bardzo nam zależy by każda chwila w naszej restauracji była dla Ciebie wyjątkowa, inna niż zwykle, inna niż gdzie indziej. By czas u nas spędzony był upragnioną chwilą relaksu w ciągu dnia i pozwalał na oderwanie się od żmudnej codzienności. Dlatego też z wielką starannością wszystko dokładnie planujemy i dbamy o każdy szczegół, detal naszej restauracji. Starannie selekcjonujemy składniki naszych dań i gotujemy z sercem. Chcemy by każdy mógł w ciągu dnia znaleźć dla siebie chwilę, miedzy domem a pracą i spędził czas inaczej, miło, przyjemnie, swobodnie, jednocześnie delektując się daniami kuchni Morza Śródziemnego. To Twój czas więc spędź go dzisiaj inaczej ! Zadbaj o siebie, należy Ci się ! - tak reklamuje się "Czarcia Łapa" w serwisie TripAdvisor

Czarcia Łapa, Lublin. Jaka kuchnia?

Restauracja "Czarcia Łapa" serwuje posiłki kuchni polskiej, europejskiej, śródziemnomorskiej, środkowoeuropejskiej, jest miejscem przyjaznym dla wegetarian. W menu są posiłki bezglutenowe.

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Czarcia Łapa, Lublin. Potrawy i ceny

Oto lista niektórych potraw z karty" "Czarciej Łapy":

  • Bruschetta pomidorowa - 19,90
  • Tatar z polędwicy wołowej - 29,90
  • Tatar z łososia - 27,90
  • Panierowane małże - 24,90
  • Cioppino (zupa z owocami morza) - 19,90
  • Krem szparagowy - 15,90
  • Szczawiowa - 14,90
  • Penne Salsiccia (włoska kiełbasa, borowiki, sos pomidorowy) - 26,90
  • Domowe gnocchi - 29,90
  • Risotto al nero (z ośmiornicą) - 39,90
  • Pizza Margeritha - 32,90
  • Pizza Diavola - 26,90
  • Pizza Pepperoni - 26,90
  • Policzki wieprzowe - 38,90
  • Stek wołowy Tomahawk - 29,90
  • Burger wołowy - 37,90
  • Łosoś z rukwią wodną, orzechami nerkowca, rzodkwią i migdałowym dressingiem - 47,90
  • Rosół z literkowym makaronem (danie dla dzieci) - 5,90
  • Penne z sosem pomidorowym (danie dla dieci) - 9,90
  • Ciasto czekoladowe - 18,90
  • Ciasto marchwiowe - 15,90.

UWAGA, od poniedziałku do piątku do godziny 15 wszystkie dania główne kosztują O POŁOWĘ TANIEJ!

Kuchenne Rewolucje. Czarcia Łapa, Lublin [MENU, CENY, OPINIE]
www.facebook.com/Czarcia/
Nie dla wszystkich jednak Kuchenne rewolucje zakończyły się szczęśliwie. Oto wybrane restauracje, które - pomimo udziału w programie - zostały zamknięte. Ciekawi Cię dlaczego? Sprawdź na kolejnych slajdach (naciśnij strzałkę w prawo na klawiaturze lub na zdjęciu).

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

Czarcia Łapa, Lublin. Opinie klientów

Opinie klientów restauracji "Czarcia Łapa" są w więksozści dobre i bardzo dobre. Lokal ma średnią ocenę 4,0 (na 5) w serwisie TripAdvisor. Oto kilka wybranych opinii na temat "Czarciej Łapy" w Lublinie:

  • "Trzeba odwiedzić i ze względu na legendę i oczywiście kuchnię, która jest dopracowana, i smaczna, ale nie aż tak powalająca jak się można spodziewać wcześniej słysząc o tym lokalu. " - Mariusz M.
  • "Pierwszy raz w życiu jadłam peklowane jajko podane w chłodniku. Poprawne dania, smaczny burger, pyszny kurczak w porcji dla dziecka i powalający deser - cieplutka lawa z czekolady zamknięta w kruchym cieście z gałką lodów. Byłoby doskonale gdyby nie czas oczekiwania - ok. pół godziny na proste dania z karty." - Katarzyna T.
  • "Świetne miejsce, dobry klimat, bardzo pomocna i miła obsługa, co najważniejsze jedzenie na medal!! Polecam!" - Ewelina S.
  • "Miła obsługa tworzy klimat tego miejsca, byłem obsługiwany przez Pana Łukasza który swoimi radami idealnie trafił w mój gust. Na przystawkę zjadłem Ośmiornicę A na danie główne Policzki wieprzowe. Wszystko mi bardzo smakowało" - Adrian C.
  • "Wchodzisz i na wstępie czujesz się jak w karczmie. Patrzysz na kartę dań i zastanawiasz się czy dobrze trafiłeś? Tak, dobrze. Obsługa, dzięki swojej kulturze, zmienia Twoje nastawianie dotyczące wystroju, a kucharz przygotowuje coś, co pozwala delektować się smakiem" - 72TG

Są też mniej pochlebne opinie:

  • "Ponowna wizyta w "Czarciej Łapie" bo było smacznie. Przed wejściem napis informujący, że to już nie jest restauracja a "Bistro". Wchodzimy, zamawiamy, jemy i.... . Jeżeli to jest "Bistro" to nie można za dużo wymagać. Smakowo wcześniej było lepiej, ale to była restauracja. Obsługa niemal idealna, naprawdę ok. Potrawy ładnie podane i ...zjadłem pół porcji bo byłem głodny. No cóż bistro to bistro nie ma co narzekać, jednak jak na bistro to "Drogie Bistro"." - MGD-52
  • "Po cenach w karcie spodziewałam Się rewelacyjnej kuchni- rzeczywistość rozczarowała. Polędwica wołowa miała być medium radę- dostałam podeszwę która kosztowała mnie 109 zł ! Żurek- klasyczny przerost formy nad treścią a raczej smaku. Jedyne golonka była smaczna." - Magdalena W.
  • "Muszę niestety skarcić dramatyczną jakość podanych dań . Odwiedziłem restaurację z rodziną i stek był okropny, suchy i że starego mięsa a Pizza przesolona ( dzieci piły wodę pol nocy :)). Chwaliłem sobie kiedyś Czarcia ale teraz to kompletna porażka zwłaszcza przy cenach które są dość wysokie ..... nie Polecam a wręcz odradzam." - Dawid P.

Do tej ostatniej oceny odniósł się kierownik ds. PR restauracji "Czarcia Łapa", który odpisał Dawidowi P.: "Tak, przyznajemy się mięso jest "stare", ponieważ sezonujemy je około 30 dni w specjalnej szafie Maturmeat. Jeśli nie odpowiada Panu ten smak, polecamy inne dania z menu. Jeśli chodzi o zbyt słoną pizzę, to jest to kwestia wybranych składników i gustu, ale wystarczyło poinformować obsługę o tym fakcie, a wymieniłaby danie na nowe."
Ogólnie aż 62 proc. opinii w serwisie TripAdvisor opisuje lokal jako "doskonały", 16 proc. "jako bardzo dobry", 10 proc. "średni", 5 proc. "złe", a 7 proc. "okropne".

zobacz również:

Koty to zwierzaki, które często zaskakują swoim  zachowaniem, a ich reakcje bywają nieprzewidywalne i niesamowicie zabawne. Te filmiki i zdjęcia doskonale sprawdzą się, jeśli chcesz sobie poprawić humor. Zobacz zestawienie 10 filmików z zabawnymi kociakami.Zobacz filmiki >>>Zobacz najnowszą recenzję z cyklu "Spod Ekranu". Tym razem film pt. "W cieniu drzewa"

10 filmików kotów, które rozbawią Cię do łez [TOP 10 najśmie...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera