Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Gra trzecia liga. Czarni z Avią, KSZO z Wieczystą, Star z Chełmianką [WYNIKI, TABELA]

Gra trzecia liga. Czarni z Avią, KSZO z Wieczystą, Star z Chełmianką [WYNIKI, TABELA]

Monika Jagła, libero Chemika: Rzeszów nie miał nic do stracenia

Monika Jagła, libero Chemika: Rzeszów nie miał nic do stracenia

Polecamy

Masz rozdzielność majątkową? Być może płacisz niesprawiedliwe podatki

Masz rozdzielność majątkową? Być może płacisz niesprawiedliwe podatki

Odwołano zarząd PKP Intercity. Wiadomo, kto zostanie nowym prezesem

Odwołano zarząd PKP Intercity. Wiadomo, kto zostanie nowym prezesem

Pociąg bydgoskiej Pesy zderzył się z ciężarówką już pierwszego dnia testów w Ghanie

Pociąg bydgoskiej Pesy zderzył się z ciężarówką już pierwszego dnia testów w Ghanie