Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Karczma Żółtodzioby (dawniej Hacjenda), Słupia pod Bralinem. Kuchenne rewolucje, odcinek 1. s.19 [menu, opinie]

online, źródło: player.pl
Nowa ramówka TVN przyniosła ze sobą kolejny sezon Kuchennych rewolucji. Tym razem Magda Gessler wybrała się do Słupi pod Bralinem. Restauratorka zjawiła się w restauracji Hacjenda.

Restauracja Hacjedna - Kuchenne rewolucje odcinek 1 sezon 19

W niewielkiej Słupi pod Bralinem, tuż przy dawnej trasie Warszawa - Wrocław mieści się restauracja Hacjenda. Jej właściciel, człowiek bywały w świecie, uczył się jeździć konno w Hiszpanii i to w stylu western. Sporo czasu spędził też w Niemczech, ale w końcu wrócił do Polski, aby zrealizować marzenie o własnej restauracji. Tym samym na pięknej działce ze stawem powstała okazała Hacjenda, jeden z pierwszych w Polsce prawdziwych steak house'ów. Pomysł Mirka okazał się strzałem w dziesiątkę - jego lokal cieszył się niebywałym powodzeniem.

Kuchenne rewolucje odcinek 1 sezon 19

Jedną ze stałych klientek była Kalina, którą właściciel wypatrzył wśród swoich gości. Długo zabiegał o jej względy, aż wreszcie została ona jego żoną. Dobra passa skończyła się wraz z wybudowaniem nowej autostrady. Mężczyzna starał się wprowadzać zmiany w menu, wykorzystując swoje doświadczenie zdobyte za granicą. Serwował bez powodzenia owoce morza, homary, a nawet steki z aligatora, wracając finalnie do kuchni polskiej. Niestety wysiłek Mirka ciągle nie jest doceniany.

Restauracja Hacjedna - jak teraz się nazywa? (kuchenne rewolucje - nowy sezon)

Magda Gessler przeprowadzając kuchenne rewolucje wprowadza wiele zmian. W restauracji pojawiło się nie tylko nowe menu, ale również nowy wystrój wnętrz. Zmieniła się również nazwa restauracji. Od teraz Hacjenda stała się karczmą Żółtodzioby.

Karczma Żółtodzioby - nowe menu

Magda Gessler postanowiła wprowadzić nowe potrawy do menu. Kuchenne rewolucje nie mogłyby się odbyć bez małych zmian. Po wizycie restauratorki w karczmie można skosztować m.in. rosół z kluseczkami, pierogi z wątróbką oraz kaczkę z kluskami śląskimi.

Karczma Żółtodzioby opinie klientów z portalu Facebook (pisownia oryginalna):

  • Przepyszna kaczka, wyśmienity rosół, bardzo miła obsługa! Warto zajrzec do tego lokalu. - Żaneta
  • Pyszna kaczka. Obsługa bardzo miła. Polecam. - Mikołaj
  • Jedzenie super sam lokal już nie. Ale to moje zdania. - Krzysztof
  • Bardzo dobre jedzenie , rosół z kaczki pyszny , pierś z kaczki przepyszna , bardzo polecam . Obsługa bardzo miła , napewno tam wrócę - Honorata

Magda Gessler o programie Kuchenne rewolucje

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera